Hoe krijgt een video Key Moments in de zoekresultaten?

by | 28/12/21 | Video marketing, SEO | 0 comments

Google legt uit hoe je schema-markup kunt gebruiken om fragmenten van key moments voor video’s in zoekresultaten te activeren.
Leer hoe je fragmenten van key moments in Google inschakelt, zodat bezoekers direct naar een specifiek deel in een video kunnen gaan. Dit is een handige truc om een video te optimaliseren voor SEO.

De nieuwste aflevering van Google van de Lightning Talks-serie op YouTube gaat dieper in op het mogelijk maken van key moments.
Het geeft een overzicht van de verschillende manieren waarop u deze zoekfunctie voor video-inhoud kunt inschakelen door handmatig belangrijke clips te identificeren of door Google automatisch belangrijke momenten te laten vinden.
Eerst bespreken we wat key moments zijn en daarna leggen we uit hoe je ze kunt inschakelen.

Wat zijn key moments?

Key moments zijn een manier voor gebruikers om direct naar het punt in een video te springen, die het meest aansluit op de vraag die ze als zoekopdracht hebben ingevoerd.

In Google kunnen key moments naast of onder een videoresultaat worden weergegeven, zoals te zien is in de uitgelichte afbeelding voor dit artikel.

Bij ieder key moment zie je:
– Een tijdstempel die aangeeft waar dat moment begint.
– Een label dat beschrijft wat er op dat moment gebeurt.
– Een thumbnail van dat moment in de video.

Wanneer je op een key moment klikt en op de videopagina terechtkomt, wordt de video afgespeeld vanaf het specifieke moment dat je aangeklikt hebt.

Key moments kunnen zowel via smartphone als desktop zoekresultaten verschijnen.

Key moments worden echter alleen weergegeven in de zoekresultaten als een video de belangrijkste inhoud op de pagina is. Ze worden niet weergegeven voor pagina’s die video’s combineren met andere inhoud, zoals een nieuwsartikel of een e-commerce productpagina.

Hoe schakel je key moments in?

Met de juiste instellingen kan Google automatisch de belangrijkste momenten in je video identificeren en weergeven. Je kunt er ook voor kiezen om de hoofdstukken in je video’s handmatig in te stellen.

Je kunt key moments op twee manieren mogelijk maken:

  • SeekToAction-markup: hiermee kan Google automatisch belangrijke momenten in uw video’s identificeren.
  • Clipmarkering: hiermee kun je handmatig belangrijke momenten in jouw video’s identificeren.

Houd er rekening mee dat Google prioriteit geeft aan belangrijke momenten die handmatig worden geïdentificeerd.

Als je helemaal geen key moments wilt, kun je een nosnippet-tah gebruiken. Maar waarom zou je? Key moments zorgen voor een grotere snippet en dus een grotere CTR.

Automatische key moments in laten stellen door Google.

Je kunt automatische key moments instellen door ervoor te zorgen dat Google toegang heeft tot je videobestand en door Schema.org-opmaak toe te voegen aan de pagina waar de video op staat.

Goole moet de video bestanden kunnen downloaden om ze vervolgens te analyseren. Gebruik de eigenschap content url in VideoObject Schema.org-opmaak om de url van het videobestand te identificeren. Dit zorgt ervoor dat de Googlebot toegang heeft tot het bestand en dat het een ondersteunende indeling heeft.

Om key moments te ondersteunen moet de url van de pagina waar de video op staat een parameter ondersteunen die begint met afspelen vanaf een bepaald aantal seconden in de video.

De volgende stap is om SeekToAction-opmaak toe te voegen, maar houd er rekening mee dat de opmaak geen effect heeft als Google het bestand in de eerste plaats niet kan ophalen.

Door SeekToAction-markeringen toe te voegen, vertelt Google waar het aantal seconden in uw URL moet worden ingevoegd. Hieronder staat een voorbeeld van een SeekToAction-opmaak.

SeekToAction 1
Voorbeeld van een SeekToAction schema.org-opmaak

Deze SeekToAction-opmaak is alleen nodig voor video’s die op het domein worden gehost. Het is niet nodig voor video’s die via YouTube, Vimeo of andere videoplatformen geplaatst worden.

Wanneer de SeekToAction opmaak aanwezig is, gebruikt Google verschillende signalen om te zoeken naar belangrijke momenten in video’s, zoals:

  • Spraakherkenning: Google analyseert de woorden die in een video worden gesproken om belangrijke onderwerpen af ​​te leiden die worden besproken.
  • Optische tekenherkenning: Google zoekt naar tekst die in de video wordt weergegeven en die belangrijke delen van de video kan aangeven.

Visuele signalen: in beperkte gevallen kan Google ook visuele signalen gebruiken om te begrijpen wat er in een video gebeurt en wat de daarbij behorende hoofdstukken zouden moeten zijn.

Handmatig key moments instellen

Dit heeft Google het liefst. Voor video’s die op je eigen domein worden gehost, kun je de key moments ook handmatig aanwijzen met behulp bam Clip-opmaak. Binnen de VideoObject Schema.org-opmaak kun je de hasPart opmaak gebruiken om elk moment als een clip te specificeren.


Geef elke clip een naam om te labelen wat er op dat moment gebeurt, en vermeld de begin- en eindtijd van de clip.

Net als bij SeekToAction-opmaak moeten pagina’s met video’s een url hebben met parameters die ervoor zorgen dat de video wordt afgespeeld vanaf een bepaald punt in de video.

Kortom: het instellen van Key Moments is een waardevolle actie voor je video en het wordt daarom zeer aangeraden om dit in video’s te gaan verwerken.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *