Remote marketingbureau

Werkend op afstand voor de beste resultaten

 

Flysome werkt remote. Dat heeft voordelen.

Waarom een remote marketingbureau?

Remote werken heeft vele voordelen. Sinds 2020 is remote werken ook volledig geïntegreerd in de samenleving en is (deels) remote werken niet meer weg te denken op de woon- werkvloer. Flysome doet daar een schepje bovenop: wij zijn het eerste volledige remote marketingbureau van Nederland. Hieronder leggen wij de voordelen uit.

Verhoogde concentratie

Kantoren zijn rumoerig. Thuis of op een andere stille plek werken geeft tijd en ruimte om te focussen. Dit verhoogt het concentratievermogen.

Hogere productiviteit

Onder andere door de verhoogde concentratie zijn remote werkers zijn productiever. Een hogere productiviteit vergroot resultaat

Keuze uit de beste werknemers

Wonen waar je werkt is verleden tijd. Remote werken geeft toegang tot een bredere arbeidsmarkt om de beste mensen te selecteren.

Betere werk/privé balans

Werknemers hebben +/- 10 uur extra vrije tijd en zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Dit zorgt voor een hogere geluksfactor.

Een wendbare organisatie

Remote werknemers zijn over het algemeen flexibeler. Dit komt goed van pas wanneer de organisatie of klanten het nodig hebben.

Werklocaties

We horen je al denken. Als jullie helemaal niet op kantoor werken, waar werken jullie dan wel?

Remote werken betekent niet dat er helemaal nooit op een kantoor gewerkt wordt. En ook niet dat de medewerkers alleen maar in hun zwembroek onder een palmboom zitten te werken. Remote werken is niet meer dan werken op afstand. Dat kan op vele locaties, zoals thuis, flexwerkplekken, op locatie bij de klant, op reis, in een koffietentje om de hoek of in de trein. Kortom: een remote marketingbureau werkt bijna overal. Veiligheid staat bij ons remote marketingbureau voorop en daarom werken wij altijd met een VPN verbinding.

Thuis

Remote werken gebeurt vaak vanuit huis. Hybride werken betekent deels op kantoor en deels thuis. Voor de 100% thuis werken is remote werken. Veel remote werkers doen dit gewoon vanuit huis, of in ieder geval een groot deel van het jaar.

Coworking spaces

Remote werken kan ook bij een coworking space. Bij coworking spaces komen verschillende mensen met verschillende banen bij elkaar. Het is mogelijk om rustig zelfstandig te werken in stilte ruimtes, online meetings te houden in speciale kamers en te sparren met andere remote workers in hetzelfde vakgebied. Dit is het idee van een kantoor, maar dan gezamenlijk. 

Op reis

Door remote te werken is het zelfs mogelijk om werken en reizen te combineren. Eerlijk, niemand wordt blij van slechts 5 weken vakantie per jaar? Howel er natuurlijk hard gewerkt moet worden, is het een groot voordeel voor mensen om dit te combineren met een leven in het buitenland. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar een uitkomst voor velen.

Remote werken = goed communiceren en plannen

Werken op afstand met een remote marketingbureau heeft erg veel voordelen, zowel voor werkgever, werknemer en klanten. Het vraagt wel flexibiliteit, goede communicatie, gestructureerde planning en de juiste afstemming voor meetings. Zeker al tijdsverschil een rol speelt. 

Door samen goede afspraken te maken en helder te communiceren is remote werken voor beide partijen zeer werkbaar. Door remote te werken kan zelfs gebruikgemaakt worden van tijd. Werknemers van ons remote marketingbureau in Azië kunnen al een hoop gedaan hebben voor de werkdag in Nederland start. Zo kan een werkdag fictief verlengd worden. De bal wordt overgespeeld naar de volgende werknemer, die daarna weer een slag kan slaan. Door dit model goed toe te passen kan er meer gerealiseerd worden op dezelfde dag. 

Onze werkwijze

Flysome werkt gestructureerd en volgens een vast patroon. De specifieke invulling van online marketing is voor ieder bedrijf anders, omdat bedrijf A andere prioriteiten kan hebben dan bedrijf B. Daarom doen wij altijd een pre-scan om de pijnpunten bloot te leggen. Aan de hand daarvan maken we een roadmap en adviseren we jou over de kanaalinzet en optimalisaties van de huidige kanalen. Daarna wordt de voortgang gerapporteerd en iedere 3 maanden volgt een evaluatiemoment.

1. Pre-scan

Tijdens een pre-scan kijken we snel naar alle belangrijke digital marketing factoren. We kijken naar de huidige online bedrijfsmodellen, doen een doelgroep analyse en adviseren jou over het aansnijden van nieuwe online marketing kanalen en de optimalisatie van je huidige kanalen. Dat alles om online-groei te realiseren. Dit bespreken we tijdens een kick-off.

2. Kick-off, briefing & roadmap

Tijdens de kick-off maken we kennis met onze bedrijven en de personen erachter. We bespreken de bevindingen die uit de pre-scan zijn gekomen. We adviseren jou welke online marketing als eerst opgepakt kunnen worden en die de hoogste impact hebben. Ook wel laaghangend fruit. Natuurlijk bespreken we jouw wensen ten aanzien van de groeiambities. Ook stellen we verwachtingen op en bepalen we de doelstellingen. Deze zullen wij vervolgens briefen en van de besproken punten maken we een roadmap. Dit is de leidraad van onze samenwerking.

3. Setup

Voor de setup is de samenwerkingsovereenkomst getekend. Vervolgens gaan we aan de slag om toegang te krijgen tot elkaars documenten en benodigde systemen. Bijvoorbeeld een gezamenlijke Google Drive om bestanden uit te wisselen. Toegang tot Google Search Console, Google Ads,Google Analytics, Meta Business Manager en het CMS-systeem van jouw website. Zo kunnen wij scans maken en optimalisaties doorvoeren.

4. Scans a.d.h.v. roadmap

Uit de pre-scan en roadmap zijn de belangrijkste dingen blootgelegd. Tijdens het echte werk gaan we dieper in op specifieke kanelen, zoals SEA, SEO, social media en/of e-mailmarketing. Vervolgens kijken we dieper in op de situatie en adviseren wij jullie met heldere actiepunten om de nog meer geld uit de digitale kanalen te halen. Op basis van data werken we consistent aan een plan door middel van de roadmap. 

5. Implementatie & traning

De implementatie is afhankelijk van de beschikbaarheid van jullie personeel, de kennis van het personeel en de wensen van de klant. Vaak werken we samen en verdelen we het werk. Veel online marketing optimalisaties zijn prima zelf uit te voeren. De rol van Flysome is meestal een adviserende. Uiteraard zijn wij bereid te helpen met het implementeren als je vastloopt. Ook zijn wij bereid alles op ons te nemen, zodat jij geen zorgen meer hebt over je online marketing. Dit gaat allemaal in goed overleg.

6. Rapportage

Iedere maand krijg je van ons een rapportage met de gemaakte optimalisaties en de huidige online performance. Hierin nemen we de data mee van de belangrijkste zoekwoorden, advertenties en pagina’s. Wij werken graag toe naar een Google Data Studio Dashboard dat voor beide partijen iedere dag van de maand inzichtelijk is. Bij behoefte doen we deze rapportage in een meeting en bespreken we samen de voortgang van de huidige maand.

7. Evaluatie

Na drie maanden van samenwerking komen we bij een evaluatiemoment: de QBR (Quaterly Business Review. Na drie maanden optimaliseren zullen de eerste resultaten binnenkomen. Hier zullen we over evalueren en op bijsturen. Ook evalueren we de samenwerking en sturen we bij met nieuwe acties. De evaluatie is voor beide partijen een houvast om naartoe te werken. Wij zijn uit op lange samenwerkingen en beschouwen de evaluatie als een nieuwe stap naar de toekomst.

Remote marketingbureau nodig?

Schakel Flysome in bij het maken van een strategische marketingplannen en de uitvoering van jouw digitale werkzaamheden. Wij werken volledig remote en helpen jou om je groeiambities waar te maken. En dat tegen een scherpe prijs, omdat wij geen kosten voor een kantoor hebben. Stuur een bericht en laten we samen groeien.

Werken bij Flysome?

Flysome is een remote marketingbureau, op zoek naar groei. Wij opereren anders dan reguliere marketingbureau’s, namelijk als DAO (Decentralized Autonomous Organisation). Wij richten ons op klassieke online marketing met SEO, SEA, Social media marketing, e-mail marketing, video marketing en content marketing. Daarnaast ontdekken wij WEB3 marketing en helpen bedrijven in de transitie van WEB2 naar WEB3. Bij Flysome heerst een hoge mate van vrijheid en innovatie. Daarnaast heb je ruimte om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan de ontwikkeling van de DAO.

Remote SEO-Specialist

Remote werken als SEO-Specialist? Als SEO-specialist sta je klanten bij op verschillende momenten. Het kan zowel content, techniek en linkbuilding zijn. Je voert website analyses uit, geeft suggesties, levert rapporten en helpt klanten bij het nemen van acties. Je beseft dat SEO bijna net zo uitgebreid is als alle online marketing. Sommige klanten hebben weinig tot geen kennis van SEO, terwijl anderen de grondbeginselen onder de knie hebben en op zoek zijn naar deskundige begeleiding om ze vooruit te helpen. Je bent je bewust van de meest aansprekende tone of voice en zoekwoorden om te gebruiken in converterende teksten. Je bent bedreven in het gebruik van de juiste tools voor elke klant, van gestructureerde data implementatie tot het schrijven van teksten tot SEO analyse en begeleiding. En dat allemaal remote vanaf overal ter wereld.

Lijkt je dit wat?

Bij Flysome werken we anders dan andere bedrijven. Kom ons versterken op freelance-basis en bemachtig een remote baan wat je in staat stelt om van waar ter wereld te werken. Omdat wij zelf al remote werken, kunnen we je perfect adviseren over de te nemen stappen om een remote leven te gaan lijden. Naast online werkzaamheden draag je bij aan de ontwikkeling en van de DAO Flysome en het uitbreiden van het klantenbestand. Dit alles om als remote marketingbureau te opereren. Stuur ons een bericht met LinkedIn profiel en een motivatie naar info@flysome.nl

Remote SEA-specialist

Je dagelijkse taken als remote SEA Specialist bestaan, naast werken vanuit je hangmat, uit het creëren, optimaliseren en analyseren van SEA-campagnes die duizenden bezoekers naar de websites van onze klanten leiden via zoekmachines als Google en Bing. Je bent verantwoordelijk voor het budget, houdt de SEA strategie in de gaten, brengt deze in de praktijk en geeft onze klanten de juiste rapportages en communicatie.

De taak van SEA specialisten varieert naar gelang niveau en werkervaring en ziet er als volgt uit:
– Onderzoeken hoe de doelgroep online zoekt.
– Het maken van trefwoord rapporten met behulp van programma’s zoals Google Keyword Planner
– Het creëren en verfijnen van een succesvolle SEA strategie
De SEA aanpak in actie omzetten
– Onderzoeken van campagne data en deze gebruiken om SEA inspanningen te verbeteren.
– Advertentie formulering, landingspagina’s, en positie A/B testen.
– Onderzoek doen van de klanteisen, moeilijkheden en mogelijkheden van de klant.
– Het vertalen van deze behoeften, uitdagingen en mogelijkheden in concrete oplossingen
– Beheren en uitbreiden van de klantenportefeuille.

Wij hechten veel waarde aan vrijheid en innovatie bij onze specialisten. Dus als je slim, ambitieus en gedreven bent, maak je een goede kans om binnen de kortste keren SEA-specialist te zijn op een prachtig tropisch eiland. Thuiswerken is natuurlijk ook een optie.

Remote social media / community manager

We zouden je graag willen ontmoeten als je van reizen houdt en ervaring hebt met het social media- en community marketing. Je kunt uitstekend communiceren, je bent helemaal weg van componeren, je weet precies hoe je moet communiceren met ons online publiek en je bent op de hoogte van de meest recente social media trends. Ook heb je social media accounts ontwikkeld en de participatie verhoogd.

Digitale marketing diensten zijn de belangrijkste werkzaamheden van Flysome. We een digitale start-up. Online marketing zit in ons bloed en online zegt het al: wij werken remote. Dat is niet zo logisch voor ieder bedrijf. We geloven ook dat we aanwezigheid op het internet (altijd) kunnen versterken voor onze klanten en hen in staat te stellen om lokaal te connecten.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de social media-strategie van onze klanten en help je bij de ontwikkeling van de DAO Flysome. Een deel daarvan bestaat uit het produceren van content, een deel uit het beheren van een community en een deel uit het leren en toepassen van nieuwe innovatieve tactieken om contact te leggen met het publiek op het internet. Je krijgt de kans om de toekomst van Flysome te beïnvloeden, want het bedrijf is nog erg jong.

Veelgestelde vragen

Deze vragen over remote werken worden vaak aan ons gesteld:

Wat is remote werken?

Remote werken is het werken op afstand. Dit kan vanaf een vaste werkplek in Nederland, maar ook in het buitenland. Het kan zowel thuis of op een externe locatie, bijvoorbeeld een flexplek of coworking kantoor. Remote werken heeft aan populariteit gewonnen sinds de Corona-epidemie, maar het zat in 2018 en de eerste maanden van 2019 nal in de lift. Remote werken wordt afgewisseld met werken op kantoor of op andere plekken, zoals thuis en op reis. Nederlanders willen in grotere getale remote werken.

Waarom remote werken?

De flexibiliteit van remote werken is een belangrijk voordeel. Ongeacht waar je bent, thuis of op een tropisch eiland. Onder normale omstandigheden zijn er zes voordelen voor werkgevers (opdrachtgevers) die werknemers toestaan remote te werken. De voordelen van werken op afstand zijn onder meer een hogere concentratie en productiviteit, een veilige werkomgeving, een positief werkgeversimago, kostenbesparingen en een betere werk/privé-balans.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Hoe gaan we om met remote werken?

We pakken remote werk en leiderschap op de volgende manier aan. 1. In plaats van managen, coachen. Leidinggevenden moeten meer aandacht besteden aan de emoties van hun teamleden. 2: Wij behouden het gevoel van eenheid. 3. Wij communiceren helder intern en met klanten. 4: Wij leggen afspraken duidelijk vast.

Wat is een hybride team?

Een hybride team bestaat uit collega’s die op een flexibele manier samenwerken om gedeelde doelstellingen te bereiken. Het feit dat werknemers niet allemaal op dezelfde locatie werken, vraagt flexibiliteit. Sommige mensen werken vanuit huis, terwijl anderen vanuit een kantoor, flexplek of het buitenland werken .

Wat als je niet meer naar kantoor wilt?

Dan doe je het niet. Zoek een baan waarbij je wel de volledige vrijheid krijgt om 100% remote te werken. Flysome werkt volledig remote waarbij plaats geen rol speelt. Je kunt werken van welke plek je wilt. Interesse in een remote baan? Stuur een mailtje naar info@flysome.nl